Taula per la Sida

Amb 30 anys de la Sida i donant resposta comunitària, les entitats no farem ni un pas enrere

tps | 01 Desembre, 2011 08:41

Fa 30 anys des de que es va diagnosticar el primer cas del VIH. Tres dècades d’aprenentatge i treball en vers l’epidèmia. A dia d’avui hem avançat molt en donar-li resposta i s’han aconseguit fites importants, però encara són més els reptes pendents sobre l’abordatge clínic, la prevenció, la intervenció en l’àmbit social, la discriminació i l’exercici dels drets fonamentals de les persones amb el VIH.

Les plataformes i organitzacions civils que treballem per mitigar els efectes del VIH-Sida, ens unim per manifestar la preocupació de que la situació de crisi econòmica actual, i el paper de les administracions està afectant als programes de prevenció en general i d’atenció i intervenció a les persones amb el VIH, a més de tot l’àmbit sanitari i científic. En aquest sentit manifestam que no s’ha de fer ni un pas enrere en la lluita contra el VIH-Sida.

Una lluita transversal que s’ha d’encarar per garantir i potenciar la inversió en: la investigació, l’atenció socio – sanitària de les persones amb VIH-Sida, millorar els departaments específics en VIH del sistema sanitari específic, serveis que ofereixen les entitats socials civilsc, promoure campanyes d’informació, dinamització i sensibilització de la població en general sobre el VIH-Sida, i en la eradicació de la discriminació i estigma que pateixen les persones amb el VIH,
En aquests moments decisius, importants i on l’economia juga un factor determinant a l’hora de prendre decisions i fer inversions intel·ligents mirant al futur, les organitzacions civils ens pronunciam amb contundència per demanar a les administracions l’aplicació de les següents línies irrenunciables per donar resposta al VIH:

1.- Exigim un lideratge compartit i el reconeixement del valor afegit que aporten les organitzacions civils. Consideram que les decisions unilaterals per part dels governs són en principi irresponsables, ja que s’ha demostrat que sense la participació i experiència de la comunitat en el disseny, execució i avaluació dels projectes, aquests poden ser un fracàs i un cost econòmic elevat. A més les entitats atenem a persones en exclusió social, que estan fora del sistema sanitari o que no tenen una atenció específica per part de l’administració.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb