Taula per la Sida

Nota de premsa divendres 13 de maig de 2011

tps | 13 Maig, 2011 09:52

TAULA PER LA SIDA DEMANA A LA CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM QUE FACI EFECTIU EL PAGAMENT DELS CONVENIS DE 2010 I LA RECTIFICACIÓ DE EL CESSAMENT EN LES RETALLADES PRESSUPOSTÀRIES PER A AQUEST 2011.

A data de maig de 2011, algunes de les entitats que formen TPS no han rebut encara l'import del conveni corresponent al  2010, amb les conseqüències que es deriven d’això:  una restricció en el  pagament de les nòmines del personal assalariat no poder fer front als pagaments de diferents proveïdors ni dels subministraments bàsics.

Des de Taula per la SIDA demanem a la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears el pagament dels convenis pendents del 2010 amb les entitats que han desenvolupat els programes anuals, activitats prevists i ofert els serveis pactats amb aquesta institució.

Així mateix també demanem que no es retallin més els pressupostos destinats a Salut, a la prevenció del VIH, al seu tractament, a l'atenció de persones que viuen amb el VIH o a la promoció i realització de la prova ràpida del VIH. Hem de remarcar que la majoria d’aquests serveis no els cobreix l’administració, son serveis que  s’ofereixen a través de les entitats que formen aquesta plataforma d’àmbit autonòmic via conveni o subvenció.

Així, trobem que és inacceptable que en els últims tres anys s'hagi reduït el pressupost d'aquestes partides fins a un 30%. És inadmissible que encara no sapiguem què passarà amb aquestes partides i serveis aquest any, quan seguim treballant dia a dia per oferir uns serveis que considerem imprescindibles. Tot i que som al més de maig, encara no sabem si l'administració ho assumirà.

Les entitats que formen aquesta plataforma oferim i garantim uns serveis i uns recursos que l'administració pública, en aquest cas la Conselleria de Salut i Consum, ens ha confiat des de fa més de 15 anys, abaratint així els costos per a la comunitat autònoma. Hem assumit, doncs, moltes tasques que haurien d'haver estat responsabilitat i assumides per l'administració pública i cobrim, a més de les necessitats en salut de molts col·lectius desafavorits, en exclusió social, en desigualtat social o oblidats, les relacionades amb el VIH de la resta de la societat.

Per aquests motius hem interposat una reclamació davant aquesta Conselleria per tal d'expressar el nostre malestar i convidar a la reflexió i rectificació.

 

Convocatòria de Premsa

tps | 12 Maig, 2011 17:21

TAULA PER LA SIDA DEMANA EL PAGAMENT DE CONVENIS DEL 2010 

ALGUNES ENTITATS QUE FORMEN LA PLATAFORMA TAULA PER LA SIDA ESTAN PENDENTS DE REBRE L’INGRÉS CORRESPONENT A CONVENIS DEL 2010 PER DIVERSES INTERVENCIONS I SERVEIS DESENCOLUPATS DURANT L’ANY 2010

PER PART DE LA CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM

DIA: DIVENDRES 13 DE MAIG DE 2011

 

HORA: 10:00 Hores

 

LLOC: DAVANT SEU DE LA CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM (Plaça d’Espanya, 9  - Palma)

TEMA: Acte de registre de la reclamació de cobrament dels convenis corresponents al 2010 que entitats de Taula per la Sida tenen pendents per part de la Conselleria de Salut i Consum.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb